Lazlow's everydays

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Fisherman's Friend - Halászember (legjobb)barátja

JLazlow 2010.04.17. 13:05

Egy olyan cukorkáról szeretnék írni, amely Magyarországon tudtommal nem terjedt el nagyon. Korábban, mikor sikerült eljutnom nyugatibb országokba, ha elértük az első külföldi benzinkutat vettem egy csomaggal. A Fisherman's Friend tradicionálisan erõs, borsmenta olajat tartalmazó cukorka.
"Never be without friend" - kezdetű mondat van az összes csomagolás hátulján így kezdi a rövid bemutatást - mondta magának James Lofthouse 1865-ben és kifejlesztette a Fisherman's Friend nevű pirulákat speciálisan a fleetwoodi halászoknak, hogy a szél elől megvédje a torkukat, amivel szabad lélegzést és a tiszta tudatukat meg tudják őrizni.
A 25 grammos kis csomagolás eleje fogja meg igazán az ember tetszését, amin egy halászhajó  és a LOFTHOUSE'S FISHERMAN'S FRIEND felirat mellett az ízét és egy feliratot találhatunk miszerint, megfázáskor köhögéskor jótékony hatású.
Találtam egy boltot ahol elég sok ízből lehet választani, mielőtt elkezdtem a blogírást 3-4 ízű cukorkát már kipróbáltam. Történetéről annyit, hogy 1865-től még szirup formájában gyártották, de utána ráálltak a pirula formára, ami halászok esetében megkönnyíti a fogyasztást.

Nem rég a fehér csomagolású tetszett meg és erről írnék egy rövid kis tesztet.

A csomagolás bal felső sarkában íz helyett EXTRA ERŐS feliratot találunk, ez utal arra hogy ez az eredeti íz. A fekete, fehér, piros színek szerintem egy letisztult formát kölcsönöznek a csomagolásnak. Ízként extra erős eukaliptusz mentol van feltüntetve. Miután felbontjuk egy elég jellegzetes illatot érezhetünk, ami talán még egy kicsit gyógyszerre is hasonlíthat. Ha kiveszünk egy szemet akkor láthatjuk hogy nem valami nagy, de ez így néz ki jól. A cukorka tetején 6 darab pont látható, más ízüeknél két darab FF jelzi a márkát. Ahogy megkostoljuk lehet érezni már az elején is, hogy EXTRA ERŐS, kíválóan alkalmas nátha és torokfájás ellen is. A mentolos íz hatása a torokban és az orrban is egyaránt érvényesül. Ízét végig egyenletesen tartja, talán a közepénél kezdd a legerősebb lenni. Megrágni nem nagyon érdemes. Miután elfogyott a cukor a szánkban utána is még jó sokáig lehet érezni az ízét és friss mentolos lehelletet biztosít. Aki szereti az erős mentol ízét vagy kiváncsi mennyire lehet erős ez a kis cukorka, ha meglátja valahol nyugodtan próbálja ki ára max. 300 Ft.
A hivatalos oldalon megtalálhatjuk az összes ízt, történetét és még rengeteg mindent megtudhatunk a termékekről és a cégről is. Egyes cukorkák még cukormentes változatban is kaphatóak.

Hivatalos weboldal: www.fishermansfriend.com

Wikipedia (EN): Fisherman's Friend Wiki

Címkék: egyéb fishermans friend

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lazlowseverydays.blog.hu/api/trackback/id/tr311881110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deadly108 · http://deadly.freeblog.hu 2010.04.28. 14:49:30

Ez nekem is a kedvenc cukorkám a skandináv országokban szeretettel tulajdonítottam nagy mennyiségbe magamhoz. Szerintem is a fehér a best. főleg abba nincs semmilyen adalék anyag, és a legjobb ízű és állagú :)

jó a blog

üdv Deadly108
süti beállítások módosítása