Lazlow's everydays

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Speedminton - Gyorstollas

JLazlow 2010.06.15. 16:40

Egyik nyáron egyik ismerősömmel tollasoztunk, ahogy mindenki szokott. A kapu volt a háló és volt két kis térfél. Jó pár órát játszottunk, el is fáradtunk, de ahogy jött egy kis szél abba kellett hagynunk. Miután hazajöttem a nyaralásból a tv-ben láttam először a speedmintont, a nevét nem tudtam megjegyezni, nem is foglalkoztam különösebben vele. Egyszer mikor eszembe jutott, utánanéztem, szerencsémre gyorsan megtaláltam ezt az új sportot, melyet azóta is rendszeresen űzök.Egy német tengerész, Bill Brandes volt, aki kitalálta a. A koncepciója egyszerű volt, lehessen bárhol és bármikor játszani. Ő maga nem mérnök, de meg akarta valósítani ötletét. Végül is megcsinálták az ütőket, a labdákat. A szélre is gondoltak, amikor kicsit nagyobb szél van, akkor egy szélgyűrűt kell a labdára helyezni, így kisebb szélben is lehet játszani. A sport azóta már teret is hódított magának, sok országban elterjedt, hála a jó reklámnak: bárhol, bármikor.
Itt a jó idő, aki szereti az új sportokat, szeret pörögni, próbálja ki! A felszerelés folyamatosan fejlődik, vannak már junior, s100-as, s300-as, s500-as és s1000-es ütők is. A labdákat idegen szóval speeder-eknek nevezik, ebből 3 fajta van: a hobby a lassabb játékokra, a meccs labda igazi pörgős meccsekre és az éjszakai labda; amelynek a feje átlátszó és egy világító patront lehet a közepébe helyezni, amit ha megtörünk és felrázunk zöld fényben világít éjszaka. Az egyik legjobb dolog ebben a sportban, hogy a hivatalos pálya a teniszpálya két hátsó négyzete ami 5,5x5,5 m és a két négyzet 12,8 m távolságra van egymástól, nincs háló, ami így lehetővé teszi a gyors alacsony ütéseket is.
A sport nem olcsó, de 20 ezer forint körül már lehet venni egy teljes szettet (s100), amiben van 2 ütő, 5 labda (3 meccs, 1 hobby és 1 éjszakai), 2 szélgyűrű, 4 db világítópatron és 4 db gekkó mintás narancssárga pályajelző bólya. Ezt a szettet kb. decemberben vettem, azóta labdát, ütőt és szélgyűrűt nem kellett cserélnem, de ha bármi baj lenne vele akkor, 1 évig érvényes a garancia. A világ minden táján rendeznek Open-eket, ami azt jelenti, hogy bárki nevezhet. Magyarországon van már országos egyesület is. Mikor süt a nap és nagyon unatkozol hívd fel a haverjaidat, és játssz velük egyet, gyorsan tanulható és nagyon élvezetes sport! Bárhol és bármikor!

 

Egy két videó:

Címkék: egyéb speedminton gyorstollas

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lazlowseverydays.blog.hu/api/trackback/id/tr682003485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása